Foutmelding

 

TUINADVIES, LEZINGEN EN WORKSHOPS

Voor antwoorden op tuinvragen is Groen&Zo het goede adres

Bijna iedereen vindt het heerlijk om buiten een eigen ruimte te hebben. Zo’n buitenplek kan een geveltuintje zijn met een bank en wat kuipplanten, een smaakvol aangekleed balkon, een patio of een kleine of grotere tuin, maar het belangrijkste is dat je de buitenruimte inricht zoals jij dat wilt!

De inrichting van je eigen buitenruimte kost veel tijd, geld en energie. Daarom is het belangrijk om eerst een goed plan te maken en de wensen en mogelijkheden goed in kaart te brengen, zodat je goed voorbereid aan de klus begint.

 

De GROEN&ZO workshops en lezingen worden gegeven door Liesbeth Pilon in tuinboekenbibliotheek De Boekentuin in Waarland, of op locatie bij voldoende belangstelling. Liesbeth Pilon gaf jaren lang telefonisch en schriftelijk groenadvies aan de lezers van Groei&Bloei. Door dit werk heeft zij een goed inzicht gekregen in de potentiële valkuilen die je kunt tegenkomen bij het ontwerpen en aanleggen van een buitenruimte. Inmiddels verschenen twee tuinboeken onder haar naam.

 

 

WORKSHOP OF LEZING CHECK JE TUIN!

Bij deze workshop komen in de vorm van een checklist alle zaken aan bod waar je aan moet denken voor je met het ontwerp of de aanleg van je tuin begint. Alle punten op de checklist worden toegelicht en aan de hand daarvan kun je notities maken die betrekking hebben op je eigen tuin. Als er tijd over is kun je ook nog even snuffelen in de mooie collectie tuinboeken en tijdschriften van tuinbibliotheek De Boekentuin. Deze workshop wordt op afspraak gegeven en duurt ongeveer drie uur. Maximaal 6 personen.

Kosten: € 35,00 p.p. inclusief cursusmap met de checklist en andere nuttige informatie. Kosten en voorwaarden lezing (exclusief cursusmap) in overleg.

 

WORKSHOP BEPLANTING

Bij deze workshop gaan we in op de beplanting van de tuin. Wat is er allemaal mogelijk, waar moet je allemaal rekening mee houden, etc. Tevens maak je onder begeleiding een beplantingsplan voor een voorgetekende border. Wil je een beplantingsplan maken voor een border uit je eigen tuin, teken deze dan alvast voordat je naar de workshop komt op papier met ruitjes van 1 x 1 cm (1 cm = 50 cm). Deze workshop wordt op afspraak gegeven in twee dagdelen van ongeveer drie uur. Tussen de eerste en de tweede keer zitten minimaal 3 weken, omdat er wat 'huiswerk' gedaan moet worden van te voren. Maximaal 6 personen.

Kosten: 2 x € 35,00 p.p. Kosten en voorwaarden lezing (in dit geval wordt er geen tekening gemaakt!) in overleg.

 

NB: De factuur m.b.t. de kosten voor de workshops dient voor aanvang te zijn betaald. Annuleren kan tot 1 week voor aanvang. Wanneer minder dan een week van tevoren wordt afgezegd, wordt de helft van het afgesproken bedrag doorberekend.

 

PERSOONLIJK tuinADVIES

Tijdens de workshops is er te weinig tijd om ieders tuin apart door te spreken. Wil je graag specifiek advies over je eigen tuin of tuintekening of de beplanting, maak dan gebruik van de mogelijkheid om persoonlijk tuinadvies thuis te krijgen.

Een bezoek aan huis duurt ongeveer 2-3 uur. Een uitgewerkt advies na het bezoek kost voor de gemiddelde tuin ook ongeveer 2-3 uur.

Kosten:

Persoonlijk advies bij je thuis: € 35,00 per uur.

Uitgewerkt advies na het bezoek: € 25,00 per uur.

Persoonlijk advies aan huis? Dan worden buiten een straal van 30 km vanaf Waarland ook reistijd en kilometervergoeding doorberekend.

 

EXTRA

In combinatie met de workshop wordt een kwartaalabonnement op de tuinbibliotheek aangeboden voor € 30,00 (i.p.v. € 35,00) en is geen inschrijfgeld (normaal € 3,00) verschuldigd. Tijdens de openingstijden kun je dan beschikken over alle tuinboeken, -tijdschriften en –catalogi. De meeste boeken kun je ook lenen. Tevens kun je dan natuurlijk terecht met allerlei vragen.