Foutmelding

 

Liesbeth Pilon

Voor antwoorden op tuinvragen is Groen&Zo het goede adres

Liesbeth Pilon is een enthousiast tuinier die sinds 1997 van haar hobby haar werk heeft gemaakt.

 

TUINCOACH

Een nieuwe tuin aanleggen, of de tuin veranderen? Voordat we zelf aan de slag gaan, of een ontwerper of hovenier in de arm nemen, moeten alle wensen en mogelijkheden op een rijtje worden gezet. Met een goede voorbereiding kan veel geld bespaard worden. Tuincoach Liesbeth Pilon gaf jarenlang schriftelijk en telefonisch groenadvies aan de lezers van Groei&Bloei en helpt tuinliefhebbers op weg met hun eigen tuin.
Daarnaast is het mogelijk een workshop te volgen, of een persoonlijk advies te krijgen.
Een goede voorbereiding is het halve werk!

Lees verder

 

 

AUTEUR

Naast reportages die zij schreef in Groei&Bloei, schrijft Liesbeth Pilon voor websites en lokale media. Inmiddels zijn twee tuinboeken onder haar naam verschenen, Check je tuin! in maart 2008 en op verzoek van het weekblad Margriet verscheen in maart 2009 het Margriet Tuinbasisboek.

 

TUINBOEKENBIBLIOTHEEK

In 1997 startte Liesbeth Pilon met het verzamelen van tuinboeken. Als fervent tuinier had ze al snel niet meer genoeg aan de lectuur in de Openbare Bibliotheek, mede omdat daar meestal niet direct de nieuwste tuinboeken aanwezig zijn. Aan de andere kant was haar ervaring dat wanneer je bij een boekhandel vijf tuinboeken koopt en mee naar huis neemt, je na de eerste bladzijden gelezen te hebben, er vaak vier zo weer zou willen terugbrengen, omdat er niets nieuws of niet voldoende inhoudelijke informatie in staat waar je wat aan hebt. Ook zijn er prachtige tuinboeken die helaas erg duur zijn, of die je niet zelf zou aanschaffen maar wel graag tot je beschikking zou willen hebben, zoals een boek dat alleen maar over Clematis gaat. "Daar moeten toch meer tuiniers last van hebben" dacht Liesbeth en daardoor kwam ze op het idee een gespecialiseerde tuinboekenbibliotheek op te zetten. Door de abonnementsbijdrage van meerdere tuiniers konden er steeds nieuwe en ook de gespecialiseerde en duurdere tuinboeken worden gekocht en voor iedereen ter beschikking staan. Inmiddels telt de bibliotheek ca. 2000 titels. Tuinproza en tuinpoëzie, onderhoud, ontwerp, aanleg, vermeerdering, beroemde tuinen en beroemde tuinmensen, nomenclatuur en naslagwerken en nog veel meer onderwerpen, alle gerelateerd aan de tuin en het tuinieren.

 

Het is mogelijk een abonnement op de tuinboekenbibliotheek te nemen voor korte of langere tijd. Ook een enkel bezoek is mogelijk.

Lees verder

 

Stuur voor meer informatie een email naar groenenzo@liesbethpilon.nl.